top of page
Gele bloemen

Projecten

Buurtkruid juni '22 - juni '23 (afgerond)

Buurtkruid is een project in Amsterdam, Bos en Lommer. Het doel is om kennisuitwisseling rond kruiden te faciliteren op een laagdrempelige manier. Vanuit het idee dat veel buurtbewoners kennis hebben die weer voor anderen waardevol kan zijn. Via de planten leggen we verbinding met elkaar, samen leren we zowel de mensen als de planten beter kennen. Lees hier meer. 

Screenshot 2022-05-12 at 17.30.39.png

Flora Fantastica - april-dec. 2023 (afgerond)

 Kunst-en erfgoededucatie over fantastische historische afbeeldingen van de natuur. Kinderen krijgen workshops geinspireerd op deze afbeeldingen, mogen ze interpreteren en zelf werk maken dat incl. een audiotour in het museum getoond zal worden. Een viering van de verbeelding en van de natuur.

Mei-juni-juli-aug: Den Haag

juni-juli-aug: Amsterdam

aug-sept-okt: Amstelveen

okt-nov-dec: Alphen a/d Rijn

 Neem een kijkje op de projectpagina

Dadelpalm met eenhoorn_KruidenboekHieron

Herbal Nomade  jan-mrt. '23 (afgerond)

In dit project wordt een internationale samenwerking verkent tussen Herbal Tales (Plantenverhalen) en Ator Nomade (Thiago Moura, Brazilië). Wij organiseren uitwisselingsworkshops waarin we onze ervaringen delen met verschillende methodieken voor participatief theater, met het oog op een ervaringsgericht stuk in- en met de natuur en niet-menselijke wezens. Een korte Videodocumentaire is te zien op YouTube. Lees meer

IMG_9634.JPG

Historische Heerlijkheden: '21-'22 (afgerond)

In dit project heb ik met Ellis Grootveld een boek uitgebracht over de cultuurgeschiedenis van eetbare wilde planten in de Lage Landen. Folklore, symboliek, gebruik in de keuken en archeobotanie komen aan bod. Ook hebben we in drie steden participatietrajecten begeleid, in totaal 12 workshops waarin we verteld hebben, geoogst, (historisch) gekookt en gegeten. Ook zijn er binnen dit project twee podcastafleveringen en audiotour op Rotterdamse Munt gerealiseerd.

Lees hier meer.

Omslagpresentatie_HH_zwart.jpg
bottom of page