top of page

Aanbod voor

kinderen

Zie hieronder wat ik heb ontwikkeld en reeds uitgevoerd voor kinderen,

neem contact op voor meer informatie en tarieven.

Op buitenschoolse opvang werk ik via de organisatie Walk A Plank en bied via hen o.a. Yogajemee? en Dans de wereld rond. Zij hebben heel veel leuke docenten in hun pool die de kinderen muzikale, dansante of natuurervaringen bieden!

mini art masterclass (mam)

multidisciplinaire, creatieve workshops 

yoga-dans, schilderen en verhaal

Data op aanvraag

Een inspirerende les waarbij kinderen handvatten worden geboden om zich via verschillende kunstdisciplines uit te drukken. Wij bieden onder andere de thema's multiculturaliteit en identiteit via de programma's 'De Reizigers' en 'Marakoesje' en natuur en planten via 'De Wensboom' en 'Het Regenwoud'. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op locatie te boeken bv. op school of BSO, kinderfeestje of op aanvraag regelen wij een mooie plek!  

Samenwerking van schilderes Júlia dos Santos Baptista en Annet Breure 

Prijs afhankelijk van aantal kinderen en locatie 

www.miniartmasterclass.com

het oog in het bos

Vertelvoorstelling ~30 min.

voor kinderen van 4 t/m 8 jaar

Met het oog van het bos kunnen we in alle bossen over de hele wereld kijken. Er gebeurt heel veel in die bossen en we komen er mooie verhalen tegen. Kijk, luister en klap je mee?  We komen in een onbewoond bos waar de koppige Kiri-boom groeit met zijn wortels die reiken tot diep in de aarde waar de draak slaapt. In het Amazone regenwoud groeit een prachtige lelie in het water: hoe kwam die daar terecht? Arací woont er ook, zij is nergens bang voor: ze klimt in de allerhoogste bomen die er zijn, en dan....

 Ten slotte belanden we in een bos van heel lang geleden, een oerbos. Daar wonen twee kinderen, op een dag maken ze zo'n erge ruzie, want één van de twee is wel érg eigenwijs! Het lijkt niet meer goed te komen... maar dan speelt de bosaardbei net op tijd een belangrijke rol!

De drie traditionele verhalen vanuit verschillende culturen laten zien dat het bos wereldwijd belangrijk is. Voor het leven van de mens en dus ook voor onze vertelcultuur. 

Annet speelt een aantal instrumenten zelf, ook mogelijk met uitgebreidere muzikale begeleiding door Krystell Statie.

Bij jou op locatie te boeken, evt. in combinatie met een workshop naderhand. Bekijk hier een video impressie (trailer).

Oorspronkelijk ontwikkeld voor het randprogramma van Museum 't Valkhof Nijmegen bij 'Red het bos!', inmiddels op diverse locaties opgevoerd zoals verteltheater Silvester: Leiden, Bibliotheken in Den Haag, Leidschendam, Alphen aan den Rijn en verteltheater 't Bruggehuisje Amsterdam.

Screenshot 2022-10-26 at 21.36.57.png
Onder_de_Bloempot3.jpeg

onder de bloempot

Vertelvoorstelling ~30 min.

Voor kinderen 2-6 jr.

Met Annet Breure als verteller en danser

en Elena Riedel op o.a. bansuri-fluit en ukulele

Dit verhaal speelt zich af in de herfst. Een blaadje hoog in de boom denkt 'hoe doe ik dat eigenlijk: vallen?' Dat heeft het namelijk nog nooit eerder gedaan! Eindelijk beneden waggelt een eend zo over het blaadje heen. De eend laat de blaadjes kraken en er ontstaat een lied waar iedereen aan mee kan doen. Ondertussen is de slak op zoek naar een rustige plek voor zijn winterslaap, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk...

Uit-ein-de-lijk lukt het, en de eigenwijze eend? Die wilt niet slapen en nodigt de kinderen uit voor een feestelijke einddans terwijl de blaadjes als confetti uit de lucht komen vallen!

De beleving van de herfst vanuit verschillende perspectieven: natuurbeleving en kennismaking met meerdere kunstdisciplines, expressie in muziek, dans en verhaal.

Deze vertelling kan desgewenst gevolgd worden door een doe-activiteit, zie dit document voor meer info. 

Geschikt voor op KDV's, kleuterfeestjes e.d.

De premiere was 29 okt 2023 in Teatro Munganga, Amsterdam. 

verhalenpad

De kinderen lopen langs een fantasievol bewijzerde route met prikkelende vragen en komen onderweg verschillende vertellers tegen. De vertellers nemen de kinderen mee in verhalen over de de wezens in het groen, natuurverhalen of een thema in overleg. Avontuurlijk, afwisselend en magisch!

Dit is een geschikt evenement als u veel kinderen wilt kunnen bereiken.

Door de samenwerking met andere vertellers en een producent kunnen we binnen relatief korte tijd -afhankelijk van de locatie- 150 a 200 kinderen deze magische ervaring bieden.

Samenwerking met o.a. Pauline van der Bilt (producent), en verteller Will'o the Wisperer. 

Het meest indrukwekkend is om live echte vertellers tegen te komen, maar hier is digitaal een voorbeeldverhaal.

Een goedkopere maar beperktere versie (geschikt voor 1 klas/kleinere groep) is met 1 verteller op pad:

verhalensafari

natuurbeleving, taalontwikkeling, geschiedenis en cultuur

Mogelijke thema's:

mythologische planten (verhalen uit de klassieke oudheid), keltische vertellingen, bijzondere bomen, plantenverhalen uit Japan, eetbare wilde planten en hun verhalen, (planten in de berm/het park/op maat voor de  locatie) 

Screenshot 2022-05-26 at 10.34.34.png
IMG_2519.JPG

flora fantastica
 

interpretatie van erfgoed, storytelling door de kinderen in woord en beeld: een viering van de verbeelding

 

Creatieve workshops


Thema's: geschiedenis, kunst, taalontwikkeling, natuur

Uit te voeren op locatie of in een museum voor de complete kunstenaarservaring!

Te boeken per module of als serie, met- of zonder tentoonstelling

Samen met de kinderen kijken we naar oude platen waar bijzondere planten op afgebeeld staan: wat zien ze? wat gebeurt er? Wat kunnen we allemaal ontdekken? Samen bedenken we een verhaal, vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag,: ze borduren voort met hun eigen interpretatie op het centrale deel en ze krijgen podium om zelf stem te geven aan hun associaties en verhalen: ze mogen eigenwijs zijn!

 We hebben verschillende modules ontwikkeld waarin technieken als collage, werken in 3D, afdrukken maken met planten, een gezamenlijk boek, kijkdoos of groot doek maken mogelijkheden zijn. We werken met beelden vanuit de Koninklijke Bibliotheek, bijvoorbeeld 'de palmboom en de eenhoorn',  Embassy of the Free Mind, bv. de miniaturen van Hildegarde von Bingen,  of Cobra Museum, bv. 'De parade begint' van Julian Schnabel. Vraag de volledige modulebeschrijving op en kies je favoriet!

 (via plantenverhalen@gmail.com)

Eerder uitgevoerd in bibliotheken Den Haag en Alphen aan den Rijn en musea Cobra Amstelveen en Embassy of the Free Mind, Amsterdam

Beluister hier een voorbeeldfragment van de kinderen die meededen zomer 2023:


 

00:00 / 03:10

dans een verhaal 'onze tuin' 

De kinderen worden meegenomen de (denkbeeldige) moestuin in. We bewegen op de muziek 'Meie Aed' ('onze tuin') van componist Arvo Part en andere kinderklassiekers. Van zaadje tot boom, van paadjes leggen tot een vijver graven. Er is van alles te beleven in de tuin, we bewegen door elk seizoen. Een fantasievolle les, met ruimte voor verhaal en interpretaties, vorm en vrijheid voor de kinderen.

 

~45 min.

Geschikt voor 4 t/m 7 jaar.

Kinderworkshop OnzeTuin_wortels.jpeg
image1-30.jpeg

dans + eetbare wilde planten workshop 

Basisschoolleeftijd

Diverse thema's, ~90 minuten

bv. tijdreizen

We reizen door de tijd met verhalen en beweging op oude muziek. Hoe klonk en smaakte de wereld vroeger? In de prehistorie? Bij de oude Grieken? Bij de Kelten? en in de Middeleeuwen? Je uitleven in de dans en daarna inleven in een pakkend verhaal over planten waar we vervolgens echt iets mee maken en kunnen proeven! Een veelzijdige les die beklijft door de multidisciplinaire aanpak.

 

 motoriek, leren over de geschiedenis, taalontwikkeling, leren over wilde eetbare planten, zelf koken en proeven

wildplukken voor kinderen

struinen door het groen, zelf oogsten, koken en proeven

verhaal + plantaardig knutselen

vlier (fluitjes, kralen of blaaspijpje maken)

brandnetel (touw maken)

dans de wereld rond


Wat heb je nodig om een dansreis te maken? Jouw lijf! Alle lichaamsdelen komen in beweging. Op muziek vanuit verschillende continenten swingen we de wereld rond.

yogajemee? 

fantasievolle kinderyoga


Ik bied deze programma's voor BSO's ook via Walk A Plank

Neem gerust contact op voor meer informatie, bespreken van een workshop op maat en tarieven

PHOTO-2021-09-24-18-16-07.jpg
bottom of page