top of page

Gerelateerd - Links

Er zijn vele leuke en interessante dingen te beleven op planten- en verhalengebied. Ieder zo zijn specialiteit en invalshoek!

Wil je wildplukken? Wil je een gedegen kruidencursus volgen?

Wil je biologische planten kopen? Hieronder vind je nuttige links!

Kruidencursussen: 

- Scent and Spice , cursussen, workshops en een site met veel leesvoer en video's van de bevlogen etnobotanica en kruidenkundige Nele Odeur.

Kwekers:

- Heerlijke Tuinen, op weg naar bio! Jonge, pionierende kweekster Ancella Steketee biedt vooral eetbare, vaste planten voor jouw permacultuurtuin of voedselbos.  te Boskoop.

- Esveld, historische kwekerij waar het ook prachtig rondlopen is, regelmatig lezingen worden gegeven door Cor van Gelderen. Er is o.a. een enorme collectie esdoorns en hydrangea en natuurlijk heerlijk koffie-en theehuis Yume, te Boskoop.

- Schoutens Kruiden, onbespoten, de naam zegt het al: een breed aanbod aan kruiden! Boskoop

- Boomkroon Douwe en Femke kweken bijzondere oude fruitrassen op een landgoed nabij Amerongen

 

Kruiden producten:

-In de Mengelmoestuin verwerkt Mariëlle Herreveld met een groot hart voor de natuur appels, bessen, noten en kruiden tot prachtige lokale en ecologische producten. Koop de azijnen, geleien, jams, likeuren, wierook, zalven en tincturen via de webshop of op de markt in Rotterdam. Ze schrijft ook leuk over haar werk op sociale media!

- Natuurlijke, botanische parfums met veel aandacht gemaakt door Ivy van den Berg,. Ik werk met haar samen door verhalen en illustraties uit te wisselen. Want Ivy is niet alleen parfumier maar ook beeldend kunstenaar. Bij de aanschaf van een parfum krijg je in het boekje een Plantenverhaal van het hoofdingredient. 

- Weleda is natuurlijk een bekend, groot bedrijf. De natuurlijke verzorgingsproducten zijn van goede kwaliteit en ik vind het vooral leuk min of meer een band te hebben opgebouwd met de oorsprong van die producten: de tuin te Zoetermeer. Jan Graafland schreef over zijn werk en leven als tuinman in Groene Genade

 

Wildplukcursussen:

- Bosbaas Edwin heeft jarenlange ervaring en is thuis in veel verschillende landschapstypen. 

- Plant-aardig Vooral in omgeving Leiden, door nog een oud-collega van het Archeon van me: Ellis Grootveld

Historische kennis, technische workshops en reenactment

- PRAE is het bedrijf van een oud collega van mij (vanuit het Archeon) Dorothee Olthof. Zij weet heel veel van historische technieken en materialen, zoals plantaardige verfstoffen en weeftechnieken bijvoorbeeld. 

Groen geïnspireerde locaties voor feestjes, cafe's e.d.:

- Yume, Boskoop

- Alchemist Garden, Amsterdam

- Bij Ons, Delft

Verhalen vertellen, algemeen (evenementen en cursussen):

- DISC, Den Haag

- Mezrab, Amsterdam

- Tell Me More, Leiden

Tijdschrift:

- Tijdschrift de Tuin in vier Seizoenen

Verhalen in beeld

- Eduardo Alvarez van Ekos Oshi heeft mij geholpen het verhaal van Plantenverhalen/Herbal Tales in beelden te vangen, professioneel en met liefde fotografeert en filmt hij. Februari 2020 deed ik mee aan zijn project Haiku Stories. 

bottom of page