Komende Evenementen:

HerbalTalesWorkshop-23_edited_edited.jpg

29 dec., 2, 5 en 9 januari 

Museum het Valkhof Nijmegen

Vertelvoorstelling 'Het oog in het bos' 

Voor 4 t/m 8 jaar: GEANNULEERD

Het publieks participatiedeel van Historische Heerlijkheden is november 2021 gestart, de trajecten zitten vol. We zijn bezig te kijken naar de mogelijkheden om voorjaar 2022 meer trajecten te starten.

Elk seizoen kom je bij elkaar en krijg je niet alleen verhalen te horen, maar je kunt ook zelf oefenen met vertellen, het herkennen van de planten en het maken van recepten. Kijk op deze projectpagina voor meer informatie en om je in te schrijven.

Plantenverhalen serie via Boskoop Creatief

4x 1,5 uur: 9, 16, 23 en 30 maart 13:00-14:30

64 euro

In deze cursus vertelt Annet volksverhalen die ons een stuk cultuurhistorie en kennis rond planten overbrengen op een traditionele manier via de kunst van het vertellen. Daarbij krijg je kruidenthee te proeven en is er ruimte voor discussie. 

Thema’s die aan de orde komen zijn: 
* Bomen in de Keltische cultuur> we gaan naar buiten! 
* Wilde eetbare planten uit de Lage Landen> we gaan naar buiten! 
* Vrouwen en kruiden: geschiedenis en verhalen
* Plantenverhalen uit het Midden-Oosten 

Inschrijven via de website van Boskoop Creatief, cursussen cultuurhistorie.

Rosa_BesslerB_HortusEystettensis_1613.jpg
Schermafbeelding-2021-02-23-om-11.09.37.

Doorlopend:

Nu uit: Midwinter podcast aflevering

 Audiotour door Park Zegersloot, Alphen aan den Rijn.

Cultuurhistorie van het landschap en een aantal bomen en planten langs de route. Over o.a. de meidoorn, het riet en elzen. In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen. Mogelijk gemaakt door het Bon Coeur Fonds.

De luisterfragmenten zijn beschikbaar op Spotify en andere podcastkanalen, zoek op: 'Bomen- en Plantenwandeling' of naar het kanaal van Audiotours Rijn en Venen. Bij de luisterfragmenten hoort een document met de route informatie, plantbeschrijvingen, prachtige afbeeldingen , boekentips en een kaart. Deze is gratis beschikbaar op aanvraag, werkt de link niet? mail dan: activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl

Audiotour door Zuiderpark, Den Haag.

Het thema is 'Vrouwen en Kruiden'. Je zult waarschijnlijk meteen aan heksen denken bij het horen van deze titel, maar er is zoveel meer over dit onderwerp te vertellen! Deze tour is gemaakt in samenwerking met Theater Dakota en mogelijk gemaakt door De Haagse Vrouwendagen. Leer over eeuwenoude gebruiken en verhalen, loop door het park en bezie de planten met andere ogen.

Ook de verhalen van buurtbewoners Mavis Ishaak, Jos Muller en Amara van der Elst komen kun je naar luisteren. Met muziek van Lindita Tula en Jannes Hartman. Beschikbaar via podcastkanalen als Spotify, Apple en Google, Overcast en ook op YouTube! Zoek op 'Vrouwen en Kruiden'. De kaart en stickers zijn af te halen bij Theater Dakota.

Audiotour VoorPärt: met oren en ogen langs Delfts erfgoed. Niets met planten, maar wel een tour vol geschiedenis en muziek, die ik mocht produceren. Acht Delftenaren vertellen op vier locaties. Hier te beluisteren. 

Verwacht: februari 2022

Audiotour 'Liefde die over rozen gaat'

in Rosarium Boskoop i.s.m. Bibliotheek Rijn en Venen

-

Deze audiotour neemt je mee in de wereld van de roos, de plant die symbool staat voor liefde. Hoe is dat eigenlijk zo ontstaan? Er valt heel veel te leren over deze planten met een lange (rooskleurige) geschiedenis. Luister naar de hartverwarmende verhalen in het Rosarium, tegenover het station van Boskoop. Daar kun je de rozengeur opsnuiven of, in het winterseizoen, de mooie bottels bekijken. Ontdek van alles over deze plek en ook over welke rol rozen kunnen spelen in jouw liefdesleven... 

image1-41.jpeg

For kids:
* Mini Art Masterclasses

in het Kinderatelier van Ateliers 2005, Amstelveen of op locatie

Data op aanvraag

Een inspirerende les waarbij kinderen handvatten worden geboden om zich via verschillende kunstdisciplines uit te drukken. Met name de thema's multiculturaliteit en identiteit via de programma's 'De reizigers' en 'Marakoesje' voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op locatie te boeken of in het prachtig monumentale Ateliers 2005 te Amstelveen. 

Als uitje met de BSO, school of particulier feestje.

 

Samenwerking van schilderes Julia dos Santos Baptista en Annet Breure 

* Het oog in het bos

Vertelvoorstelling 30 min.

voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Met het oog van het bos kunnen we in alle bossen over de hele wereld kijken. Er gebeurt heel veel in die bossen en we komen er mooie verhalen tegen. Kijk en luister je mee?  Met muzikale begeleiding

 

Bij jou op locatie te boeken, evt. in combinatie met een workshop naderhand. Bekijk hier een impressie.

*Dans+eetbare wilde planten workshop!

Basisschoolleeftijd

Diverse thema's, bv: tijdreizen, 90 minuten

We reizen door de tijd met verhalen en beweging op oude muziek. Hoe klink en smaakte de wereld vroeger? In de prehistorie? Bij de oude Grieken? en in de Middeleeuwen? Je uitleven in de dans en daarna inleven in een pakkend verhaal over planten waar we vervolgens echt iets mee maken en kunnen proeven! Een veelzijdige les die beklijft door de multidisciplinaire aanpak.

*Historische Heerlijkheden Mini

meer info volgt