Komende Evenementen:

HerbalTalesWorkshop-23_edited_edited.jpg

Museum het Valkhof Nijmegen

Vertelvoorstelling 'Het oog in het bos'

24, 27 en 31 oktober. Twee voorstellingen per dag: 14:00 en 15:00. Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

In November start het project Historische Heerlijkheden in drie verschillende steden: 13 november in Leiden, 20 november in Alphen a/d Rijn en 27 november in Rotterdam. 

We bieden een jaartraject waar je elk seizoen bij elkaar komt en niet alleen verhalen te horen krijgt, maar ook zelf kan oefenen met vertellen, het herkennen van de planten en het maken van recepten. Wil je meedoen? Kijk op deze projectpagina voor meer informatie.

Het belang van bomen en planten is niet alleen voor een gezonde leefomgeving groot, maar heeft ook onze cultuur verrijkt. Folklore en volksverhalen zijn als het ware gevoed door onze band met de flora om ons heen. In Plantenverhalen laat Annet Breure de planten schitteren door oude verhalen ten gehore te brengen, beleef ze mee! Je zult niet meer hetzelfde kijken naar je groene omgeving!

7 November 14:00 in Mijn Stadstuin, Amsterdam tijdens Tree Fest van The Pollinators. Feestelijke dag om bomen te planten, biodiversiteit te vergroten en verhalen te horen en te verbinden. Volgens de verhalen leven er allerlei wezens in de bomen. Bij het fluisterbos kun je de stemmen horen, van de wind door de bladeren, van vroeger, van het geheime... Veel verhalen dragen kennis in zich mee over de eigenschappen en het gebruik van de planten en bomen. Na de vertellingen kun je zelf aan de slag om iets moois te maken van hout, zoals een sieraad of een fluitje.  Ticket 10 euro geldig voor hele festivaldag.

13 November 16:00 bij Pluk! Den Haag, tijdens TreeFest van The Pollinators. In deze verhalen ter ere van Tree Fest vieren we de symboliek en eigenschappen van bomen over heel de wereld. De prachtigste vertellingen uit de Keltische cultuur, van de oude Grieken, maar ook uit bijvoorbeeld Japan illustreren onze verbondenheid met de bomen door de eeuwen heen en wereldwijd.Ticket 10 euro geldig voor de hele festivaldag. 

Schermafbeelding-2021-02-23-om-11.09.37.

Doorlopend:

 Audiotour door Park Zegersloot, Alphen aan den Rijn.

Cultuurhistorie van het landschap en een aantal bomen en planten langs de route. Over o.a. de meidoorn, het riet en elzen. In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen. Mogelijk gemaakt door het Bon Coeur Fonds.

De luisterfragmenten zijn beschikbaar op Spotify en andere podcastkanalen, zoek op: 'Bomen- en Plantenwandeling' of naar het kanaal van Audiotours Rijn en Venen. Bij de luisterfragmenten hoort een document met de route informatie, plantbeschrijvingen, prachtige afbeeldingen , boekentips en een kaart. Deze is gratis beschikbaar op aanvraag, werkt de link niet? mail dan: activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl

Audiotour door Zuiderpark, Den Haag.

Het thema is 'Vrouwen en Kruiden'. Je zult waarschijnlijk meteen aan heksen denken bij het horen van deze titel, maar er is zoveel meer over dit onderwerp te vertellen! Deze tour is gemaakt in samenwerking met Theater Dakota en mogelijk gemaakt door De Haagse Vrouwendagen. Leer over eeuwenoude gebruiken en verhalen, loop door het park en bezie de planten met andere ogen.

Ook de verhalen van buurtbewoners Mavis Ishaak, Jos Muller en Amara van der Elst komen kun je naar luisteren. Met muziek van Lindita Tula en Jannes Hartman. Beschikbaar via podcastkanalen als Spotify, Apple en Google, Overcast en ook op YouTube! Zoek op 'Vrouwen en Kruiden'. De kaart en stickers zijn af te halen bij Theater Dakota.

Audiotour VoorPärt: met oren en ogen langs Delfts erfgoed. Niets met planten, maar wel een tour vol geschiedenis en muziek, die ik mocht produceren. Acht Delftenaren vertellen op vier locaties. Hier te beluisteren. 

image1-41.jpeg

Mini Art Masterclasses
in het Kinderatelier van Ateliers 2005, Amstelveen of op locatie

Data op aanvraag

Een inspirerende les waarbij kinderen handvatten worden geboden om zich via verschillende kunstdisciplines uit te drukken. Met name de thema's multiculturaliteit en identiteit via de programma's 'De reizigers' en 'Marakoesje' voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op locatie te boeken of in het prachtig monumentale Ateliers 2005 te Amstelveen. 

Als uitje met de BSO, school of particulier feestje.

 

Samenwerking van schilderes Julia dos Santos Baptista en Annet Breure 

53487527_381823265882723_822791913442430
Events in English:

Oct.-Nov. preparation for performance Dec. 10th

Workshops storytelling  from a female perspective. This workshop is the third of three  we work towards a performance on December 10th. This project is partly supported by the AFK and we also have a crowdfunding pot. Support this project for more gender balance and diversity in the creative industries and shaping of reality through storytelling. Don't hesitate to contact me or Luana Ferreira  if you are interested in joining The Eva Stories, the world is ready to hear your stories!

November 26th: The Ancestor's Stories, Tell Me More, at Theater de Generator, Leiden