Komende Evenementen:

HerbalTalesWorkshop-23_edited_edited.jpg

11 September Bij Ons Delft, 'Plantenverhalen  met workshop touw twijnen van brandnetelvezels en heerlijke hapjes door Mira om de ochtend compleet te maken. De brandnetel heeft bijzondere eigenschappen, en wordt al lang op verschillende manieren gebruikt, wereldwijd. Want de brandnetel groeit op meerdere continenten. Symboliek, historie en gebruik. 

32,50 p.p. inclusief materialen, drankjes, lunch en verhalen. 

21 september Plantenverhalenwandeling via groendoen.org tijdens de Parkenmaand, Essenburgpark, Rotterdam, 17:30-18:30

3 euro.

25 September tijdens Dwaallicht in Matilo, Leiden, meer info volgt

26 September op de Rotterdamse Munt, voor de 'Vrienden van'! Meer info volgt.

Cursusserie op dinsdagavond 5 okt-nov (6x) via Bibliotheek Zoetermeer

Introductie Arabische taal en cultuur

Plantenverhalen (6 thema's)

Cursusserie op woensdagen 6 okt. - 3 nov. 

via Boskoop Creatief , cultuurhistorie:

Plantenverhalen  (4 thema's)

Introductie Arabische literatuur en cultuur

Schermafbeelding-2021-02-23-om-11.09.37.

Doorlopend:

 Audiotour door Park Zegersloot, Alphen aan den Rijn.

Cultuurhistorie van het landschap en een aantal bomen en planten langs de route. Over o.a. de meidoorn, het riet en elzen. In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen. Mogelijk gemaakt door het Bon Coeur Fonds.

De luisterfragmenten zijn beschikbaar op Spotify en andere podcastkanalen, zoek op: 'Bomen- en Plantenwandeling' of naar het kanaal van Audiotours Rijn en Venen. Bij de luisterfragmenten hoort een document met de route informatie, plantbeschrijvingen, prachtige afbeeldingen , boekentips en een kaart. Deze is gratis beschikbaar op aanvraag, werkt de link niet? mail dan: activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl

Audiotour door Zuiderpark, Den Haag.

Het thema is 'Vrouwen en Kruiden'. Je zult waarschijnlijk meteen aan heksen denken bij het horen van deze titel, maar er is zoveel meer over dit onderwerp te vertellen! Deze tour is gemaakt in samenwerking met Theater Dakota en mogelijk gemaakt door De Haagse Vrouwendagen. Leer over eeuwenoude gebruiken en verhalen, loop door het park en bezie de planten met andere ogen.

Ook de verhalen van buurtbewoners Mavis Ishaak, Jos Muller en Amara van der Elst komen kun je naar luisteren. Met muziek van Lindita Tula en Jannes Hartman. Beschikbaar via podcastkanalen als Spotify, Apple en Google, Overcast en ook op YouTube! Zoek op 'Vrouwen en Kruiden'. De kaart en stickers zijn af te halen bij Theater Dakota.

Audiotour VoorPärt: met oren en ogen langs Delfts erfgoed. Niets met planten, maar wel een tour vol geschiedenis en muziek, die ik mocht produceren. Acht Delftenaren vertellen op vier locaties. Hier te beluisteren. 

image1-41.jpeg

Mini Art Masterclasses
in het Kinderatelier van Ateliers 2005, Amstelveen

Data op aanvraag

Een inspirerende les waarbij kinderen handvatten worden geboden om zich via verschillende kunstdisciplines uit te drukken. Met name het thema multiculturaliteit en identiteit via de programma's 'De reizigers' en 'Marakoesje' voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op locatie te boeken of in het prachtig monumentale Ateliers 2005 te Amstelveen. 

Als uitje met de BSO, school of particulier feestje.

 

Samenwerking van schilderes Julia dos Santos Baptista en Annet Breure 

53487527_381823265882723_822791913442430
Events in English:

Sept 11th: Storytelling can at the beach in Scheveningen. Multiple storytellers and homemade soup with a view on the sunset make a perfect evening. Dutch International Storytelling Centre.

Sept 13th: The Eva Stories: workshop storytelling  from a female perspective. This workshop is the third of three  we work towards a performance on December 11th. This project is partly supported by the AFK and we also have a crowdfunding pot. Support this project for more gender balance and diversity in the creative industries and shaping of reality through storytelling. Don't hesitate to contact me or Luana Ferreira  if you are interested in joining The Eva Stories, the world is ready to hear your stories!