top of page

Komende Evenementen:

image5-16.jpeg

Jan., feb., mrt. werk ik aan project Herbal Nomade-Verderstroming, ook project

Flora Fantastica staat in de startblokken, lees hier meer over deze projecten

Herbal Nomade online workshop:

6 februari 23.00 (Nld. tijd), duur +- 90 min.

19:00 (Brazilian time)-20:30

Body Plant Sensorium - Fazle Shairmahomed

In English: subscribe by sending me a message before January 27th.

Watch the videos with Fazle guiding you through some exercises which you can do wherever you want:

In this short workshop you are invited to move into the sensorial body of plants with your human imagination. With your eyes closed and slowing down in your movement to connect with the plant spirits around you, guided by air, the wind. Also through gentle touch you are invited to create an intimate interaction with the plants around you. 

Exercise 1: Connecting with the air, earth and plant spirits, watch here

Exercise 2: Connecting physically with the plants, watch here

February 6th you can join the live online moment with Fazle to exchange experiences, and learn about his research regarding the body, dance, ancestry, decolonisation practices related to nature and specifically the Sanseveria plant: 

St. George's Sword (Sanseveria)

When in Goiania, you can do the exercises during the physical moment with Annet on  28 January and you will be received in a circle of the St. George's Sword. This is also a precious plant to Fazle, since this plant spirit migrated with his Mother's mother (Nani) from Surinam (South America) to the Netherlands (Europe). Fazle is currently involved in a long term artistic and spiritual research project concerning this plant. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

image0-113.jpeg
Buurtkruidgenoten organiseren in Amsterdam:
28 januari Zadenruil met Ann, 10.30-12.00, Roelantstraat 10
18 februari Workshop met Lara Egbring, 11.00-13.00, Roelantstraat 10
zie hier meer info

Doorlopend:

Audiotour Rotterdamse Munt

Er zijn acht fragmenten te beluisteren over de munt, de appel, de hazelaar, de brandnetel, de aardbei, de rozemarijn, het kaasjeskruid en de roos. Medewerkers van de Rotterdamse Munt-tuin vertellen en ikzelf heb ook ook twee fragmenten ingesproken. Het mooiste is natuurlijk deze fragmenten te beluisteren tijdens een uitje naar de tuin aan de Rosestraat in Rotterdam, alwaar je de kruiden ook kunt voelen, ruiken, proeven, plukken en kopen. Deze audiotour is gemaakt naar aanleiding van het project Historische Heerlijkheden en is mede mogelijk gemaakt door het NME Fonds.

 Klik hier.

 De natuur van vergankelijkheid

Audiotour op de Oosterbegraafplaats te Alphen a/d Rijn. De natuur is voor veel mensen een plek waar rust en stilte ervaren wordt, een rustige plek om te herdenken. Op een begraafplaats staan veel groenblijvende planten, en dat is niet voor niets. Eeuwenoude symboliek en verhalen liggen op dit soort bijzondere plekken besloten, waar men heen gaat om het graf van een dierbare te bezoeken maar ook in het algemeen kan stil staan bij de vergankelijkheid van ons aardse bestaan. 

Misschien voel je op de begraafplaats een sterkere verbinding met onze voorouders en geschiedenis. Tijdens deze audiotour hoor je verhalen over de symboliek van het groen, die je mogelijk kunnen helpen in een rouwproces. De tour bevat traditionele verhalen en cultuurhistorie verteld door Annet en hedendaagse verhalen verteld door mede-Alphenaren. Klik hier voor meer info.

 

Liefde die over rozen gaat

Audiotour in Rosarium Boskoop i.s.m. Bibliotheek Rijn en Venen, m.b.v. het Bon Coeur Fonds.

-Deze audiotour neemt je mee in de wereld van de roos, de plant die symbool staat voor liefde.  Er valt heel veel te leren over deze planten met een lange (rooskleurige) geschiedenis. Annet vertelt  hartverwarmende verhalen in het monumentale Rosarium, tegenover het station van Boskoop. Ze spreekt daar ook met vrijwilliger Jan den Haan. Hij is zoon van een rozenkweker en vertelt over het cultiveren van rozen en het werk in het Rosarium. Je kunt er de rozengeur opsnuiven of - in het winterseizoen- de mooie bottels bekijken. Ontdek van alles over deze bijzondere plek en ook over welke rol rozen kunnen spelen in jouw liefdesleven... 

Beluister de audiofragmenten hier

 Bomen- en plantenwandeling, ode aan het landschap

Audiotour in park Zegersloot, Alphen a/d Rijn.

Cultuurhistorie van het landschap en een aantal bomen en planten langs de route. Over o.a. de meidoorn, het riet, elzen en de eik. 

In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen, m.b.v. het Bon Coeur Fonds. De luisterfragmenten zijn beschikbaar op Spotify en andere podcastkanalen, ga naar het kanaal van Audiotours Rijn en Venen. Bij de luisterfragmenten hoort een document met de route informatie, plantbeschrijvingen, prachtige afbeeldingen , boekentips en een kaart. Deze is gratis beschikbaar op aanvraag, werkt de link niet? mail dan: activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl

Vrouwen en Kruiden 

 Zuiderpark, Den Haag.

Je zult waarschijnlijk meteen aan heksen denken bij het horen van deze titel, maar er is zoveel meer over dit onderwerp te vertellen! Deze audiotour is gemaakt in samenwerking met Theater Dakota en mogelijk gemaakt door De Haagse Vrouwendagen. Leer over eeuwenoude gebruiken en verhalen, loop door het park en bezie de planten met andere ogen.

Ook de verhalen van buurtbewoners Mavis Ishaak, Jos Muller en Amara van der Elst komen kun je naar luisteren. Met muziek van Lindita Tula en Jannes Hartman. Beschikbaar via podcastkanalen als Spotify, Apple en Google, Overcast en ook op YouTube! Zoek op 'Vrouwen en Kruiden'. Bijbehorende kaart en stickers zijn af te halen bij Theater Dakota.

Audiotour NaPärt: met oren en ogen langs Delfts erfgoed. Niets met planten, maar wel een tour vol geschiedenis en muziek, die ik mocht produceren. Acht Delftenaren vertellen op vier monumentale locaties over hun band met de plek en de muziek van Arvo Pärt. Hier te beluisteren. 

20220629 Flyer Audiotour Liefde die over rozen gaat.jpg
bottom of page